Alkuperäisaustralialainen mytologia toimi inspiraationa Bunjil Place -kulttuuri- ja kunnalliskeskukselle Melbournessa. Tuloksena on moderni rakennus, jolla on historialliset juuret.

Kirjat, taide, teatteri ja kunnalliskeskus: "Bunjil Place" Melbournen kaakkoisella esikaupungilla Narre Warrenissa on uusi koti lukemattomille kulttuuritapahtumille sekä ensimmäinen pysähdyspaikka kaikille ympäröivien yhteisöjen asukkaille. Suunnittelu, joka yhdistää erilaiset käyttötarkoitukset erottamisen sijaan, on asettanut uusia standardeja: "Se ei ole yksittäinen käyttö tai laitos, joka jakaa ja erottaa yhteisöä kiinnostuksen, koulutuksen tai kulttuurin mukaan, vaan osallistava hybridi julkisesta rakennuksesta, joka heijastaa ja omaksuu monimuotoisuutemme", sanovat FJMT-arkkitehdit projektin visiosta.

Kuten linnun siivet, kaareva katto levittäytyy maisemaan. Inspiraationa on alueen historia tai tarkemmin sanottuna sen asukkaat. Suunnittelijat tutkivat alkuperäiskansojen myyttiä "monien polkujen kohtaamisesta" sekä kotkan "Bunjilin" merkitystä. "Arkkitehtuuri alkoi muotoutua ajatuksen ympärille orgaanisesta monien polkujen kohtaamisesta, konkreettisista poluista mutta myös elämänpoluista. Tämä kokoontuminen tapahtuu suuren katon suojaavien ja turvaavien siipien alla", sanovat arkkitehdit.

Avoinna pääsisäänkäynnistä, ylpeänä ja kutsuvana, katto kaartuu rakennuksen takana ja vaikuttaa melkein koskettavan maata. Puu, lasi ja betoni antavat rakennukselle rakennetta. Aavistuksen punaruskeat puupaneelit tarjoavat värillisen korostuksen ja tukevat katteen dynaamista muotoa. Avarat ikkunat tarjoavat näkymän Bunjil Palcen sisätiloihin sivulta ja edestä. Ensimmäisessä kerroksessa teksturoitu betonifassaadi antaa rakennukselle vahvat perusteet.

Ribbitettu pinta paljaasta betonista reagoi puupaneelien motiiviin ja katon kaarrettuun osaan. RECKLI Australia toimitti 88 neliömetriä Rippe Type N -muottia, jossa on pystysuunnassa järjestettyjä viivoja. Muotit valmistettiin RECKLI

Australian tehtaalla 20 kilometriä länteen Melbournesta ja toimitettiin esivalmistetulle betoniyritykselle CPS Group, jotta voitaisiin tuottaa esivalmistettuja betonielementtejä. Vain 70 kilometrin päässä rakennustyömaasta CPS käytti RECKLImuotteja paljaiden betonikomponenttien tuottamiseen: joustavat muotit asetettiin betonivalumuotteihin ja poistettiin myöhemmin kuivista elementeistä. Rakennusmateriaalin kovettuessa muotin tekstuuri siirtyi yksityiskohtaisesti betonipintaan. Valmiit betonipaneelit asennettiin sitten fasadiin. Hiilenvärinen betoni antaa valmiille paljaalle betonifassaadille hienostuneen ilmeen.

Myös sisätilat vaikuttavat korkealaatuisilla viimeistelyillä. Valkoiset pinnat ja vaaleat, luonnolliset puumateriaalit hallitsevat kevyttä ilmapiiriä sisällä. Julkiset ja kulttuuriset tilat kiertyvät kutsuvan katon siipien alle ja johtavat keskuspisteeseen. Kaksi kaarevaa rakennetta luonnonpuusta muodostavat sisätilojen keskeiset elementit. "Tämä on tukemisen ja yhteyden konsepti Bunjil Placen sydämessä", sanovat arkkitehdit tästä keskeisestä ominaisuudesta. Puurakenteet, joiden virtaavat muodot asettivat suunnittelijoille haasteen, ratkottiin älykkäiden tietokonesimulaatioiden ja monimutkaisen asennuksen avulla: perinteisyys ja modernius täydensivät toisiaan. Vahvalla läsnäololla ja silti näennäisesti painottomina nämä puurakenteet liukuvat alas katolta ja muodostavat kosketuspisteen maahan - maahan, jonka historia inspiroi Bunjil Placea.