GDR johtajat antoivat vuosikymmenien ajan Berliinin luonnontieteellisen museon pommitetun itäsiiven rapistua. Yhdistymisen jälkeen alkoi jälleenrakennus: julkisivu kunnostettiin huolellisesti räätälöityjen muottien avulla.
Berliinin luonnontieteellinen museo on jo pitkään ollut katseenvangitsija: Toisen maailmansodan aikana itäsiipi sai osuman, ja vuosikymmenten ajan rakennus oli todiste sodan tuhoista. Vuoden 2010 jälleenrakentamisen jälkeen ohikulkijoiden katseet ovat kohdistuneet entisöityyn julkisivuun: näyttää melkein siltä, kuin rakennus ei olisi koskaan kärsinyt vaurioita.
Pylväät ja litteät ikkuna-aukot sulautuvat saumattomasti historialliseen rakennukseen, joka toimi mallina niiden rakentamiselle. Tätä varten sisäpihan tiilet, saumaukset, reunalistat, ikkunankahvat ja pylväiden päät mallinnettiin. Kun muotit oli otettu, RECKLI valmisti yksilöllisiä muotteja, joihin julkisivuelementit valettiin.
Jopa 45 tonnia painavat julkisivuelementit asennettiin aukkoihin nosturin avulla. Vain julkisivun värisävyerot antavat ymmärtää, että kaikki ei ole yhtä ja samaa valua. Arkkitehdit jättivät tietoisesti uudet betonijulkisivuelementit harmaiksi erottuakseen alkuperäisistä kelta-harmaista tiilistä.
Erityinen yksityiskohta ovat suljetut ikkunat. Uudet ikkunat ja niiden tukipuut valetut julkisivuelementit on valmistettu muottien avulla, ja vanhat, pääosin palaneet ikkuna-aukot muurattiin tiilillä umpeen. Tämä tehtiin turvallisuussyistä, sillä itäsiiven uusi käyttötarkoitus vaati erityisiä palosuojatoimenpiteitä. Siellä säilytetään yli miljoona kalojen ja matelijoiden näytettä, jotka on säilötty kymmeniin tuhansiin litroihin alkoholia – mikä voi muodostaa valtavan palovaaran. Entisöity julkisivu yhdistää ainutlaatuisella tavalla toiminnallisuuden ja historialliset yksityiskohdat.