Tatort-etsivä Horst Schimanski ja Günter Wallraffin romaani "Ganz unten" toivat Duisburg Bruckhausenin tunnetuksi. Maisemointiprojekti on suunnitteilla tuomaan arvoa tälle karulle kaupunkialueelle. Paljaat betoniseinät historiallisine valokuvineen muistuttavat alueen menneisyydestä.

Teollinen ja monikulttuurinen, ajoittain sosiaalisten ongelmien alue – Duisburg Bruckhausen yhdistetään usein näihin kuvauksiin. Duisburger Nordenin kaupunginosa sijaitsee aivan Thyssenin terästehtaan, maailman toiseksi suurimman, läheisyydessä. Työläiset ja maahanmuuttajat asuvat täällä; Duisburg Bruckhausenissa ei ole varakkaita naapureita. Kaupunginosan maine muotoutui pitkällä aikavälillä, kun Günter Wallraff työskenteli Thyssenillä pukeutuneena turkkilaiseksi kirjaansa "Ganz Unten" varten. Duisburg Bruckhausen toimi myös kuvauspaikkana Tatort-elokuvien Ruhrin alueen karuille maisemille, joissa tv-etsivä Horst Schimanski seikkaili.

Kaupunginosan kohottamiseksi hyväksyttiin laaja uudistushanke. Vuonna 2008 alkoi muutos maisemarakentamisen "Vihervyöhykkeeksi": Asuinrakennuksia purettiin ja puisto perustettiin niiden tilalle. Vihervyöhykkeen tarkoitus on erottaa kaupungin ja teollisuuden yhteys ja tarjota asukkaille luonnollinen rentoutumispaikka. Kaupunkisuunnittelijat loivat 500 metriä pitkän puiston, jonka pinta-ala on 90 000 neliömetriä. Rakennuskustannuksista, jotka olivat 72 miljoonaa euroa, Thyssen Krupp kattoi puolet, ja toisen puolen maksoivat EU, Saksan liittotasavalta ja Nordrhein-Westfalenin osavaltio.

Viheralueen ylle kohoavat myös viereisen tehtaan teräsrakenteet ja savupiiput, mikä luo alueelle oman erityispiirteensä. Tämän vuoksi sulku yhdistää kaupunginosan viheralueeseen ja toimii samalla melua vaimentavana elementtinä.

Sulkua tukevat seinät on tehty paljaasta betonista. Betonielementit toimitti Fuchsin elementtitehdas, ja ne tehtiin RECKLI

valokuvakaiverrusmuoteilla: Tietokoneavusteisen prosessin avulla Thyssenin tehtaan historialliset valokuvat skannattiin ja muunnettiin jyrsintätiedostoksi. CNC-jyrsin loi jyrsintätiedostosta positiivisen muotin, johon muotti valettiin. Betonielementit valettiin muotteihin Fuchsin elementtitehtaalla. Näin tuotettu paljas betoni toimii viittauksena kaupunginosan vuosisatoja kestäneeseen teolliseen historiaan.